Een echte dag uit: neem de tijd en bezoek ook de tuinen en de zandsculpturen van Kasteel Warmelo. Elk jaar wordt in mei het park en de tuinen van Kasteel Warmelo geopend voor bezoekers, tegelijkertijd met de zandsculpturen.

Tien internationale kunstenaars uit o.a. Nederland, Ierland, Italië, Rusland en Amerika zijn er weken druk mee. Het resultaat is altijd verbluffend. In totaal is er zo’n 10.000 kubieke meter zand in verwerkt. Het zand komt van tussen de rivieren en is op flinke diepte gewonnen. De zandsculpturen hebben elk jaar een nieuw thema en zijn inmiddels niet meer weg te denken in het rijke cultuuraanbod van Diepenheim.

Naast de zandsculpturen kun je een mooie wandeling maken door het 7 hectare grote park. Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen. Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast om hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea’s, rododendrons, rozen en meer dan 300 soorten fuchsia’s. De tuinen waren bij leven van bewoonster prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld al een toeristische attractie.

Voor een bezoek aan Zomer Heerlijckheid kun je online voordeliger toegangstickets bestellen (zie hiervoor het kopje TICKETS bovenaan deze pagina). Toegangskaarten voor de entree tot de tuinen en het park van Kasteel Warmelo zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de ingang van het Kasteel.